Financieel adviseur (duurzame energie)

Team Energy Water & Climate zoekt een professional met >5 jaar relevante werkervaring.

Over ons

Team Energy Water & Climate maakt werk van de verduurzaming van onze omgeving. Met financieel-economische en strategisch-juridische kennis helpen wij projectontwikkelaars van hernieuwbare energiebronnen, bedrijven en startups die op een kantelpunt staan, banken en fondsen die hun portefeuille willen verduurzamen en lokale en internationale overheden om de energietransitie vorm te geven.

Wij werken vanuit een passie voor duurzame ontwikkeling, maar we hebben geen groene waas voor onze ogen. Vanuit een zakelijke instelling duurzame impact bewerkstelligen. Door businessplannen te maken, kasstromen inzichtelijk te krijgen met financiële modellen, slimme structurering aan te brengen, financiering van projecten te verzorgen, strategie voor nieuwe markten te bedenken, investeringsreglementen op te stellen, en beleid te ontwikkelen met handelingsperspectief.  Kritisch, eigenwijs en constructief, vanuit de overtuiging dat we zo het beste bereiken voor de klant.

Wij zoeken gedreven Rebellen die vol overgave het verschil willen maken voor de opdrachtgever om zo impact te maken op de samenleving.

Ervaren financieel adviseur duurzame energie

We zijn op zoek naar een professional die al de nodige ervaring heeft in finance (ca. 5 jaar relevante werkervaring). Iemand met inzicht in, en liefde voor, cijfers en financiële modellen. Met kennis van de duurzame-energiesector en met een WO-studieachtergrond in finance, econometrie of energie.

Hieronder vind je een klassiek lijstje van het profiel dat we zoeken voor een nieuwe collega met affiniteit voor financiering, financieel modelleren en de duurzame energiesector. Als het profiel je interesse wekt, willen we graag naast je CV een heldere motivatie terugzien.

Profiel

We zijn op zoek naar het volgende profiel:

  • 3 tot 7 jaar werkervaring;
  • WO-opgeleid, cijfermatig sterk; financieel-economische, econometrische richting of een bèta-achtergrond op het snijvlak van energie/klimaat;
  • Werkervaring in finance, ervaring in de duurzame energiesector is een pré;
  • Kennis en ervaring met hernieuwbare energie en daarbij behorende businessmodellen is vereist, inclusief affiniteit met cijfers en financiële modellen;
  • Relevant netwerk in de duurzame-energiesector is een pré; bereidheid om verder te investeren in een netwerk en het vermogen om hier inhoudelijk en commercieel op voort te bouwen;
  • Iemand die binnen het team graag dingen oppakt en in individuele projecten zelfstandig kan werken, (bouwen aan) krachtige presentatie, jouw mening wordt op prijs gesteld en je weet ons team te inspireren;
  • Ambitie om bij te dragen aan het succes van Rebel in een open organisatiestructuur waarin je jezelf beter leert kennen, kwetsbaar opstelt, inzet op samenwerking en continue ontwikkeling;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ondernemend, communicatief sterk, hands-on-mentaliteit. 

Wat kan Rebel jou bieden?

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met veel gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid, een goed salaris en prestatiegerelateerde extra’s. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je kunt ook zelf voorstellen doen voor je opleidingsplan. Na een jaar krijg je de kans om mede-ondernemer in ons bedrijf te worden.

Je thuisbasis wordt ons kantoor in Rotterdam, maar je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten, thuis, eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Ben je geïnteresseerd?

Laat van je horen op een wijze die bij jou past. Neem contact op met Donna Redeman (Donna.Redeman@rebelgroup.com), met bijgevoegd je CV. Voor meer informatie over Rebel en jouw eventuele carrière neem je hier een kijkje of neem contact op met Gido Jansen via Gido.Jansen@rebelgroup.com.