Senior consultant circulaire economie

Rebel

Rebel is een jong, eigenzinnig en snelgroeiend bedrijf. In alles wat we doen, streven we ernaar om een positieve impact op de wereld te hebben. Dat doen we vanuit ons kantoor in de binnenstad van Rotterdam, maar ook vanuit onze kantoren in Antwerpen, Washington D.C., Nairobi, Johannesburg en Manilla. Met ruim 200 Rebels, werken we aan spraakmakende projecten in sectoren zoals circulaire economie, duurzame energie, vastgoed en stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, veiligheid en zorg.

We geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap binnen onze steeds groter wordende organisatie en creëren de ruimte voor iedere Rebel om de beste versie van zichzelf te zijn. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker maar ook aandeelhouder zijn. Zonder kaders, hiërarchie en bazen. We adviseren niet alleen over vernieuwende initiatieven, maar initiëren ook eigen plannen en investeren in dingen waarin we geloven. Bijvoorbeeld via projecten waarin we participant zijn, of met de oprichting van een nieuw bedrijf of fonds.

Circulaire economie

Eén van die bedrijven binnen de Rebel-familie is Rebel Circular Economy BV. Een team van 12 bevlogen mensen die zich met een diversiteit aan thema’s binnen de circulaire economie bezighoudt, waaronder:

 • Wat is de maatschappelijke businesscase van een circulair project?
 • Welke rol hebben recyclers en afvalverbrandingsinstallaties in de circulaire toekomst van Nederland?
 • Hoe ziet de plastic keten er in 2050 uit en wat is ervoor nodig om deze circulair te maken?
 • Wat kan een gemeente doen om concrete (bouw)projecten circulair in te kopen?
 • Wat zijn de principes voor het op juiste wijze organiseren van producentenverantwoordelijkheid passend binnen een circulaire economie?
 • Wat is de milieu-impact van een organisatie en hoe kan deze worden verlaagd?
 • Hoe richt je een circulair fonds zo in dat het daadwerkelijk circulaire projecten van de grond helpt?

Dit is een greep aan vragen waar het team zich momenteel mee bezighoudt. We werken vooral voor Nederlandse klanten en daarnaast steeds meer internationaal. Wat ons werk boeiend maakt, is dat we de actuele werkpraktijk en inhoudelijke sectorkennis verbinden met scherpe financieel-economische analyses. Hiermee brengen we realiteitszin in het circulaire debat en zorgen we voor levensvatbare en impactvolle projecten. We besteden veel aandacht aan de relatie met onze klanten. Daarbij schuwen we het debat niet.

Wie zoeken we?

Wij willen verder groeien en nog beter worden. Wij zoeken een collega die samen met ons de circulaire economie daadwerkelijk in de praktijk wil brengen. Iemand die graag zijn tanden zet in complexe strategische vraagstukken bij (publieke en private) organisaties en op directieniveau kan adviseren. Iemand die kansen ziet en kan verzilveren om impact te maken met onze projecten, maar ook kansen in de markt herkent op basis van trends en ontwikkelingen. In onze projecten is het belangrijk dat je affiniteit hebt met kwantitatieve analyses (milieu-impact analyses en financieel-economische analyses) om onze adviezen te onderbouwen. Projectmanagement en acquisitie zijn in ons werk belangrijke vaardigheden.

Vul jij ons team aan met nieuwe expertises binnen de circulaire economie of juist verdieping van de thema’s waar we al op werken? Heb jij een goed netwerk en acquisitievaardigheden om naast jezelf ook collega’s van werk te voorzien? Wil jij meebouwen aan ons team en impact maken met mooie projecten? Dan kan Rebel de volgende stap zijn in je carrière.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een senior consultant circulaire economie met de volgende achtergrond en vaardigheden:

 • 10-15 jaar werkervaring, WO werk- en denkniveau
 • Ervaring als projectleider van adviesprojecten in (een thema binnen) de circulaire economie
 • Relevant netwerk in (een thema binnen) de circulaire economie en/of duurzaamheid
 • Aantoonbare en succesvolle ervaring met acquisitie
 • Affiniteit met kwantitatieve analyses/gevoel voor cijfers
 • Ervaring en affiniteit met het werken in complexe strategische en politieke vraagstukken
 • Analytisch sterk en kritisch denkvermogen
 • Teamspeler met ambitie om te bouwen aan sterk team met impactvolle projecten
 • Verbinder, bestuurlijk-sensitief en out-of-the box denker
 • Uitstekende beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal.

Ons aanbod

Een maatschappelijk relevante, afwisselende baan in een creatieve, ondernemende omgeving met inspirerende collega’s. Een omgeving waarin je maximale ruimte, kansen en ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je opereert vanuit onze vestiging in Rotterdam. Je werkt samen met en bij onze klanten, krijgt veel verantwoordelijkheid, een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om mee te investeren in onze onderneming en verschillende (circulaire) initiatieven waar we als Rebel in geloven.

Ben jij een Rebel?

Stuur je motivatiebrief met daarbij je cv naar Bionda Honig via Bionda.Honig@Rebelgroup.com. Doe dat uiterlijk 21 mei 2021. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nicolein Blanksma (senior consultant bij Rebel Circular Economy) via 06-11743519 of Michiel Kort (directeur Rebel Circular Economy) via 06-53416859.

Op basis van de ontvangen brieven maken we een selectie voor een eerste ronde gesprekken. Hierna nodigen we nog enkele kandidaten uit voor een tweede ronde met een casus, waarbij een assessment onderdeel kan uitmaken van de procedure. Na selectie van de kandidaat nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.