Junior consultant verduurzaming gebouwde omgeving

Over ons

Rebel adviseert, investeert en realiseert op het raakvlak van publiek en privaat in onder andere infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling, vastgoed, zorg, onderwijs, water en energie. Sleutelwaarden in onze bedrijfscultuur zijn onafhankelijk denken, inhoudelijke gedrevenheid en toewijding voor het vak. We werken met een team van meer dan 200 mensen vanuit vestigingen in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Washington D.C., Nairobi, Johannesburg, Jakarta en Manila.

Rebel Energy, Water & Climate is voor de vestiging Rotterdam per direct op zoek naar een:

Junior consultant verduurzaming gebouwde omgeving

We zoeken een nieuwe collega met affiniteit voor economie, finance en verduurzaming van de gebouwde omgeving voor ons team Rebel Energy, Water & Climate.

Rebel Energy, Water & Climate richt zich voornamelijk op het haalbaar maken van duurzame-energieprojecten en op projecten voor verduurzaming van de gebouwde omgeving, veelal vanuit een financieel-economisch perspectief. Ons doel is om de duurzame-energiemarkt sterker te maken en mee te bouwen aan een duurzaam gebouwde omgeving.

We adviseren zowel markt als overheid om van visie en beleid naar concrete projecten te komen. We maken bijvoorbeeld strategische analyses voor ‘aardgasloze wijken’, we stellen businesscases en samenwerkingsmodellen op, we trekken financiering aan, we structureren projecten en we ondersteunen bij investeringsbeslissingen. Onze drive is om projecten werkelijk van de grond te krijgen en impact te maken. Zo hebben we de afgelopen jaren bijgedragen aan een aardgasvrij Mariahoeve, energieneutrale kantoorgebouwen en aan een concrete aanpak voor de verduurzaming van het vastgoed van een woningcorporatie.

Wij zoeken een intelligente, inhoudelijk gedreven professional die als individu iets toevoegt aan ons team en zijn/haar enthousiasme voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving weet om te zetten in daadkracht voor onze publieke en private klanten.

Functie-eisen

We zijn op zoek naar het volgende profiel:

  • Starter of maximaal drie jaar werkervaring
  • WO-opgeleid, voorkeur voor financieel-economische richting, of een technisch profiel met focus op verduurzaming en/of energie
  • Passie voor verduurzaming van de energiesector en de gebouwde omgeving
  • Interesse in financiële en economische vraagstukken
  • Uitstekende analytische vaardigheden en het vermogen om snel te leren
  • Een teamspeler die graag dingen oppakt en goed zelfstandig kan werken
  • Ambitie om bij te dragen aan het succes van Rebel, geen 9-tot-5-mentaliteit
  • Geloof in de macht van het argument in plaats van het argument van de macht
  • Eigenzinnig, eager en nieuwsgierig
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wij bieden

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met leuke collega’s. Je krijgt een goed salaris dat past bij je ervaring. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling. Daarbij bieden we de medewerkers de mogelijkheid om mede-ondernemer te worden in het bedrijf.

Ben jij een Rebel?

Laat van je horen op een wijze die jou past! Neem in ieder geval voor 9 september contact op met Donna Redeman (donna.redeman@rebelgroup.com), met bijgevoegd je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs én universiteit) in de cc. Voor meer informatie over Rebel en jouw eventuele carrière neem je een kijkje op https://www.rebelgroup.com/nl/posities/ of neem contact op met Donna (+31 10 275 59 95).