Junior consultant Ports & Logistics (Dutch)

Over ons

Rebel is een jong en snelgroeiend bedrijf dat zich richt op financieel-economische, strategische, technische en operationele vraagstukken in binnen- en buitenland. Voor zowel overheid als bedrijfsleven passen we onze specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren: van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van optimalisaties in asset-beheer tot financiering van ziekenhuizen.

We hebben uitgebreide ervaring aan zowel publieke als private zijde. Daarom zijn we op ons best bij strategische, technische, operationele en financiële vraagstukken op het snijvlak van publiek en privaat. Wij denken dat de overheden en bedrijfsleven elkaar hard nodig hebben en nog veel van elkaar kunnen leren. Wij bieden diensten aan die optimaal aansluiten bij onze kernexpertise: strategisch helder advies, onderbouwd met diepgaande kennis in inhoudelijk complexe vraagstukken.

Rebel is in 2002 opgericht door acht jonge ambitieuze adviseurs in Rotterdam, nu zijn we met 200+ en werken wereldwijd. We zijn intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Onafhankelijk, kritisch en constructief. Opererend in kleine business-units zijn we verantwoordelijk voor onze eigen koers. Deze ingrediënten vormen de basis van ons succes. Daarnaast investeren we in een snelle persoonlijke ontwikkeling en geloven we oprecht dat er voor jonge academici met zowel een maatschappelijke als een commerciële drive geen betere start van hun carrière bestaat dan bij Rebel.

Junior consultant Ports & Logistics

We zijn voor onze vestiging in Rotterdam op zoek naar een nieuwe junior consultant om ons team Ports & Logistics te versterken. Wij zijn met name actief in de Nederlandse, Belgische en buitenlandse haven- en logistieke sector.  Naast het adviseren van de verschillende havenbedrijven leveren wij ook advies aan de grote spelers binnen de havens, zoals terminal operatoren en verladers. Dit advies gaat van het ondersteunen van beleidskeuzes tot het uitwerken van haalbaarheidsstudies tot het uitwerken van operationele concepten.

Daarnaast werken we nauw samen met de andere business-units binnen Rebel, waarin we met onze technische kennis, ervaring met infrastructuurprojecten en operationele expertise extra waarde weten te creëren. Een gedeelte van ons team heeft als standplaats Antwerpen en we opereren als team flexibel vanuit onze beide kantoren in Rotterdam en Antwerpen.

Functie-eisen

Voldoe jij aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je.

 • WO opgeleid met een technische achtergrond;
 • Afgestudeerd (of bijna afgestudeerd) met uitstekende studieresultaten;
 • Interesse in havens, logistiek en/of mobiliteit, in zowel binnen als buitenland;
 • Analytisch sterk en communicatief vaardig;
 • Maatschappelijk betrokken;
 • Eigenzinnig, ‘eager’ en nieuwsgierig;
 • Teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken;
 • Ambitie om bij te dragen aan het nog succesvoller maken van Rebel;
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, beheersing van Frans en Duits is een pré;
 • Nul tot maximaal drie jaar werkervaring.

Wij bieden een interessante startersfunctie

Naast een afwisselende baan in een jong en zelfsturend team biedt Rebel een ondernemende werkomgeving met inspirerende collega’s. Je krijgt een goed salaris dat past bij je opleidingsniveau en ervaring. Met ons opleidingsprogramma Rebel Academy investeren we in je ontwikkeling. Startdatum van deze nieuwe functie wordt bepaald in overleg met jou.

Ben jij een Rebel?

Geïnteresseerd? De aanmeldingstermijn loopt uiterlijk tot en met 28 juni 2019; bij voldoende aanmeldingen sluit de termijn eerder. Stuur je motivatie (in een vrij te kiezen format) met daarbij je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs én universiteit) naar wim.welvaarts@rebelgroup.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wim Welvaarts op +31 6 55 14 22 27 of via het voornoemde e-mailadres.