Junior consultant Economics & Transactions

Over ons 

Wij zijn Rebel in 2002 gestart omdat we maatschappelijke impact wilden maken. Inmiddels werken we met meer dan 200 Rebels vanuit onze kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Johannesburg, Nairobi, Manilla en Washington DC aan spraakmakende projecten in maatschappelijk relevante sectoren als infrastructuur, transport, vastgoed, cultuur, klimaat, zorg, afval en energie. Dat is de – letterlijke en figuurlijke – rode draad binnen Rebel: we zijn actief in sectoren waar zowel de overheid als marktpartijen een bepalende rol vervullen en veel samenwerken.

Wij geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van samenwerkende kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker, maar ook aandeelhouder zijn. Bedrijven die niet alleen adviseren over vernieuwende initiatieven, maar daar ook in investeren. Bijvoorbeeld via projecten waarin we mede-participant zijn of met de oprichting van een nieuw bedrijf of fonds. .

Rebel Economics & Transactions

Eén van die bedrijven is Rebel Economics & Transactions. Wij richten ons op het adviseren van klanten vanuit een economisch perspectief. Dat doen we door publieke of private partijen te ondersteunen bij aanbestedingen van complexe projecten, door economische analyses (bijv. business cases of MKBA’s) uit te voeren, en door publieke klanten te helpen bij het ontwikkelen, vormgeven en evalueren van beleid.

Profiel

Geloof jij in jezelf, laat je je niets wijs maken, wil je maatschappelijke impact hebben en ben je bereid risico’s te nemen en je eigen ontwikkeling vorm te geven? Dan is Rebel wellicht jouw ideale werkgever. Wij zijn op zoek naar een junior consultant voor ons team Economics & Transactions met de volgende eigenschappen:

  • Afgestudeerd (of bijna) op WO-niveau (bij voorkeur economie, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar);
  • Sterke affiniteit met (financieel-)economische en strategische vraagstukken;
  • Breed geïnteresseerd in de sectoren waarin Rebel werkt, zoals infrastructuur en mobiliteit, gebiedsontwikkeling, water en klimaat, veiligheid en sociaal domein;
  • Breed geïnteresseerd in de wereld om je heen;
  • Niet bang voor cijfers, analytisch sterk en ‘content driven’;
  • Eigenzinnig, zelfstandig en nieuwsgierig.

Wij bieden een interessante startersfunctie

Een leuke, afwisselende baan in een creatieve, ondernemende omgeving met inspirerende collega’s. Een omgeving waarin je maximale ruimte, kansen en ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je opereert vanuit onze vestiging in Rotterdam. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, een goed salaris en de mogelijkheid om mee te investeren in onze onderneming. De startdatum wordt bepaald in overleg met de meest geschikte kandidaat (onze voorkeur gaat uit naar 1 december, maar in overleg zijn wij flexibel).

Contactinformatie en solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur voor 7 oktober 2019 een motivatiebrief met daarbij je CV en cijferlijst (bachelor en master) naar Frederik.Lubbersen@RebelGroup.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frederik Lubbersen via het voornoemde emailadres.