Financieel adviseur duurzame energie

Over ons

Rebel is een dynamisch en snelgroeiend Rotterdams adviesbureau gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen we onze specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren, altijd vanuit de drive om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten. Rebels adviseren, implementeren, ontwikkelen nieuwe initiatieven en investeren ook in projecten en innovaties waarin zij geloven.

Rebel is 17 jaar geleden door acht jonge ambitieuze adviseurs opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een adviespraktijk met ruim 200 medewerkers en kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Washington, Johannesburg en Manilla. Rebels investeren in hun eigen onderneming en ontwikkeling. Onafhankelijk, kritisch, constructief. We willen bovenal trouw aan onszelf kunnen zijn. We zijn experts in strategie en finance en intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Die ingrediënten vormen de basis van ons succes.

Voor ons team Energy, Water & Climate  zijn wij op dit moment op zoek naar een:

Financieel adviseur duurzame energie

Rebel Energy, Water & Climate richt zich voornamelijk op het haalbaar maken van duurzame energieprojecten, financieel advies, het vormgeven van innovatieve samenwerkingsvormen tussen overheid en bedrijfsleven, het geven van beleidsadvies over de energiemarkt en de warmtetransitie.

We werken continu aan de realisatie van duurzame energieprojecten met als doel om de duurzame energiemarkt sterker te maken en duurzame energieprojecten tot stand te laten komen. Daarbij stellen we businesscases op, zorgen we voor het aantrekken van financiering, structureren we projecten en ondersteunen we bij investeringsbeslissingen, mede dankzij door onszelf ontwikkelde geavanceerde financiële modellen. Dit doen we onder meer voor zon- , wind-, geothermie-, (rest)warmte- en WKO projecten. We zoeken een nieuwe collega met affiniteit voor financiering, financieel modelleren en de duurzame energiesector.

Hieronder vind je een klassiek lijstje voor het profiel, zodat je wat houvast hebt. Als je bij ons wilt komen werken, willen we graag naast je CV een heldere motivatie terugzien.

We zijn op zoek naar het volgende profiel:

  • starter of maximaal drie jaar werkervaring;
  • WO-opgeleid, cijfermatig sterk; financieel economische of econometrische richting of bijvoorbeeld TU, dan wel een bèta-achtergrond op het snijvlak van energie/klimaat en ondernemerschap;
  • affiniteit met cijfers en financiële modellen;
  • bereidheid om te investeren in een netwerk in de duurzame-energiesector;
  • een teamplayer die graag dingen oppakt en goed zelfstandig kan werken, (bouwen aan) krachtige presentatie, jouw mening wordt op prijs gesteld en je weet een team te inspireren;
  • ambitie om bij te dragen aan het succes van Rebel in een open organisatiestructuur waarin je jezelf leert kennen, kwetsbaar opstelt, inzet op samenwerking en continue ontwikkeling;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Andere talen zijn meegenomen, we werken ook internationaal;
  • ondernemend, communicatief sterk, hands-on-mentaliteit.

Wat kan Rebel jou bieden?

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met veel gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid, een goed salaris en prestatiegerelateerde extra’s. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je doet ook zelf voorstellen voor je opleidingsplan.

Na een jaar krijg je het voorstel om mede-ondernemer in ons bedrijf te worden.

Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam, maar je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten, thuis, eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Ben je geïnteresseerd?

Laat van je horen op een wijze die jou past! Neem in ieder geval voor 7 november contact op met Donna Redeman (Donna.Redeman@rebelgroup.com), met bijgevoegd je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs en universiteit). Voor meer informatie over Rebel en jouw eventuele carrière neem je op deze pagina een kijkje op of neem contact op met Stephan van Os via Stephan.vanOs@rebelgroup.com.