Financieel adviseur duurzame energie

Rebel adviseert, investeert en realiseert op het raakvlak van publiek en privaat in onder andere infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling, vastgoed, zorg, onderwijs, water en energie. Sleutelwaarden in onze bedrijfscultuur zijn onafhankelijk denken, inhoudelijke gedrevenheid en toewijding voor het vak. We werken met een team van meer dan 200 mensen vanuit vestigingen in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Washington, Johannesburg, Kenia en Manila.

Voor ons team Energy, Water & Climate  zijn wij op dit moment op zoek naar een:

Financieel adviseur duurzame energie

Rebel Energy, Water & Climate richt zich voornamelijk op het haalbaar maken van duurzame-energieprojecten, financieel advies, het vormgeven van innovatieve samenwerkingsvormen tussen overheid en bedrijfsleven en beleidsadvies over de energiemarkt en de warmtetransitie.  Veelal vanuit een financieel-economisch perspectief. Alles met als doel de duurzame-energiemarkt sterker te maken en duurzame-energieprojecten tot stand te laten komen.

We werken continu aan de realisatie van duurzame-energieprojecten. We stellen businesscases op, zorgen voor het aantrekken van financiering, structureren projecten en ondersteunen bij investeringsbeslissingen. Daarbij maken we gebruik van door onszelf ontwikkelde geavanceerde financiële modellen. Dit doen we onder meer voor zon- , wind-, geothermie-, (rest)warmte- en WKO projecten. We zoeken een nieuwe collega met affiniteit voor financiering, financieel modelleren en de duurzame-energiesector.

Hieronder vind je een klassiek lijstje voor het profiel, zodat je wat houvast hebt. Als je bij ons wilt komen werken, willen we graag – naast je CV – een heldere motivatie terugzien.

We zijn op zoek naar het volgende profiel:

  • Starter of maximaal drie jaar werkervaring
  • WO-opgeleid, cijfermatig sterk; financieel-economische- of econometrische richting of afgestudeerd aan bijvoorbeeld de TU, dan wel een bèta achtergrond op het snijvlak van energie, klimaat en ondernemerschap;
  • Affiniteit met cijfers en financiële modellen;
  • Bereidheid om te investeren in een netwerk in de duurzame-energiesector;
  • Een teamplayer die graag dingen oppakt en goed zelfstandig kan werken, (bouwen aan) krachtige presentatie, jouw mening wordt op prijs gesteld en je weet een team te inspireren;
  • Ambitie om bij te dragen aan het succes van Rebel in een open organisatiestructuur waarin je jezelf leert kennen, kwetsbaar opstelt, inzet op samenwerking en continue ontwikkeling;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Andere talen zijn meegenomen, we werken internationaal;
  • Ondernemend, communicatief sterk en een hands-on-mentaliteit.

Wat kan Rebel jou bieden?

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid en verantwoordelijkheid, een goed salaris en prestatiegerelateerde extra’s. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je doet ook zelf voorstellen voor je opleidingsplan.

Na een jaar krijg je het voorstel om mede-ondernemer in ons bedrijf te worden.

Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam, maar je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten zowel als thuis zul je je eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Ben je geïnteresseerd?

Laat van je horen op een wijze die jou past! Neem in ieder geval voor 31 oktober contact op met Donna Redeman (donna.redeman@rebelgroup.com), met bijgevoegd je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs en universiteit). Voor meer informatie over Rebel en jouw eventuele carrière kun je hier een kijkje nemen of neem je contact op met Stephan van Os via Stephan.vanOs@rebelgroup.com.