Ervaren financieel adviseur duurzame energie (NL)

Team Energy, Water & Climate zoekt een finance professional met >10 jaar relevante werkervaring.

‘No change without a Rebel’

Rebel maakt wereldwijd met 250 medewerkers sinds 2002 maatschappelijke impact. Dit doen wij zowel voor de overheid als het bedrijfsleven in verschillende sectoren: van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken, van het integreren van duurzaamheid in organisatiestrategieën tot impactmetingen, en van optimalisaties in asset-beheer tot financiering van ziekenhuizen.

Rebels zijn intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Onafhankelijk, kritisch en constructief. Opererend in kleine businessunits zijn Rebels verantwoordelijk voor hun eigen koers. Deze ingrediënten vormen de basis van ons succes.

Voor ons team Energy, Water & Climate  zijn wij op dit moment op zoek naar een professional die al de nodige ervaring heeft in finance (vanaf ca. 10 jaar werkervaring). Iemand met inzicht en kunde in financiële structurering, bijvoorbeeld vanuit M&A-werk, projectontwikkeling of financiële analyse. Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring in de duurzame-energiesector.

Profiel

We zijn op zoek naar het volgende profiel:

 • Meer dan 10 jaar werkervaring;
 • Werkervaring in (structured-)finance;
 • Ervaring in de duurzame energiesector is een pré;
 • Sterk met cijfers en bekend met financiële modellen;
 • Ervaring met financieringsdocumentatie (o.a. LMA);
 • Relevant netwerk in de duurzame-energiesector is een pré; bereidheid om verder te investeren in een netwerk en het vermogen om hier inhoudelijk en commercieel op voort te bouwen;
 • Iemand die ons team versterkt, kan uitbouwen vanuit een ondernemende rol en helpt anderen in het team ontwikkelen op het gebied van (structured-)finance;
 • Iemand met een goede presentatie en instaat een onderbouwde mening te delen;
 • Ambitie om bij te dragen aan het succes van Rebel in een platte organisatiestructuur, inzet op samenwerking en continue ontwikkeling;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent vermoedelijk WO-opgeleid in een financieel(-economische), econometrische, juridische of technische richting op het snijvlak van energie/klimaat.

Over ons team

Team Energy, Water & Climate maakt werk van de verduurzaming van onze omgeving. Met financieel-economische en strategisch-juridische kennis helpen wij projectontwikkelaars van hernieuwbare energiebronnen, bedrijven en start-ups die op een kantelpunt staan, banken en fondsen die hun portefeuille willen verduurzamen en lokale en internationale overheden om de energietransitie vorm te geven.

Wij werken vanuit een passie voor duurzame ontwikkeling, maar we hebben geen groene waas voor onze ogen. Vanuit een zakelijke instelling duurzame impact bewerkstelligen. Door businessplannen te maken, kasstromen inzichtelijk te krijgen met financiële modellen, slimme structurering aan te brengen, financiering van projecten te verzorgen, strategie voor nieuwe markten te bedenken, investeringsreglementen op te stellen, en beleid te ontwikkelen met handelingsperspectief. Kritisch, eigenwijs en constructief, vanuit de overtuiging dat we zo het beste bereiken voor de klant.

Wij zoeken gedreven Rebellen die vol overgave het verschil willen maken voor de opdrachtgever om zo impact te maken op de samenleving.

Wat kan Rebel jou bieden?

Rebel is een platte ondernemende organisatie. Er is vrijheid en verantwoordelijkheid om je werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling en dat van het team vorm te geven. Je krijgt een passend salaris en prestatiegerelateerde extra’s. Na een jaar bieden wij elke Rebel de mogelijkheid om te participeren in ons bedrijf.

Ben je geïnteresseerd?

Neem voor 30 december contact op met Winfried de Coo via Winfried.deCoo@rebelgroup.com met bijgevoegd je CV.