Consultant Slimme Mobiliteit (NL)

Over ons

Rebel is een dynamisch en snelgroeiend Rotterdams adviesbureau gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen we onze specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren, altijd vanuit de drive om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten. Rebels adviseren, implementeren, ontwikkelen nieuwe initiatieven en investeren ook in projecten en innovaties waarin zij geloven.

Rebel is 20 jaar geleden door acht jonge ambitieuze adviseurs opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een adviespraktijk met meer dan 200 medewerkers en kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Toronto, Washington D.C., San Francisco, Nairobi, Johannesburg en Londen. Rebels investeren in hun eigen onderneming en ontwikkeling. Onafhankelijk, kritisch, constructief. We willen bovenal trouw aan onszelf kunnen zijn. We zijn experts in strategie en finance en intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Die ingrediënten vormen de basis van ons succes.

Rebel Living Mobility is voor de vestiging Rotterdam per direct op zoek naar een:

Consultant Slimme Mobiliteit

Rebel Living Mobility werkt samen met overheden en marktpartijen aan de mobiliteit en de steden van morgen. We bekijken mobiliteitsvraagstukken graag vanuit een integraal perspectief: bestuurskundig, financieel-economisch, organisatorisch en domein overstijgend, maar altijd vanuit de inhoud van mobiliteit. Onze focus is daarbij direct onze gezamenlijke drijfveer: mobiliteitstoepassingen écht op straat krijgen!

Wij werken vanuit de intrinsieke motivatie om de wereld beter en duurzamer te maken, zonder idealistische illusies te hebben. Dit doen we door in het publieke en het private domein te werken aan slimme mobiliteitsoplossingen.

Onze rol in projecten is vaak die van “friendly co-pilot”: samen met opdrachtgevers en regelmatig ook samen met marktpartijen bouwen aan nieuwe spraakmakende oplossingen. Dit onderscheidt ons van andere ingenieurs- en adviesbureaus.

Wij zoeken een enthousiaste nieuwe Rebel die vol overgave met ons mee gaat werken aan projecten op het gebied van Smart Mobility, digitalisering van de mobiliteitswereld en Intelligente Transport Systemen. Met andere woorden: aan de mobiliteit en bereikbaarheid van morgen. We zoeken een adviseur die met technische inhoudelijke kennis vormgeeft aan organisatorische en bestuurlijke vragen en in staat is om een project echt van de grond te krijgen.

Functie-eisen

Voldoe jij aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je.

 • Je hebt een universitair diploma (of gelijkwaardig), bij voorkeur in een technische of een bestuurskundige richting;
 • Je hebt 0 tot circa 5 jaar werkervaring;
 • Je bent van huis uit nieuwsgierig en wilt je vastbijten in technische onderwerpen binnen complexe mobiliteitsvraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan transitie van verkeersmanagement(systemen), nieuwe digitale reis- en informatiediensten, autonoom rijden en talking traffic;
 • Je wilt weten welke technologische ontwikkelingen er zijn én wat er speelt bij overheden en marktpartijen. Bovendien weet je hiertussen slim verbanden te leggen;
 • Je voelt je thuis in zowel de publieke als de private sector;
 • Je hebt een mening over hoe de mobiliteitswereld er over 5 – 10 jaar uit zou moeten zien;
 • Je hebt uitstekende analytische en schrijfvaardigheden en het vermogen om snel te leren;
 • Je bent eigenzinnig en leergierig;
 • Je bent een teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken;
 • Je hebt de ambitie om bij te dragen aan een nog grotere Rebel-impact;
 • Je beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

Naast een leuke, afwisselende baan in een ambitieus team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met veel gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid om je eigen ideeën verder te brengen, verantwoordelijkheid en een goed salaris. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je doet ook zelf voorstellen voor je opleidingsplan. Na een jaar krijg je het voorstel om mede-eigenaar van ons bedrijf te worden.

Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam, maar je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten, thuis: eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Ben jij een Rebel?

Geïnteresseerd? Stuur dan vóór 1 februari 2023 een motivatiebrief en CV naar Luuc van Tiel via luuc.vantiel@rebelgroup.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Luuc op 0611772146.