Consultant aanbesteden en contractuitvoering

De overheid besteedt jaarlijks voor miljarden aan euro’s aan opdrachten uit voor het verbeteren van de Nederlandse (energie-)infrastructuur. Bij zo’n inkoopopdracht kun je denken aan de aanleg van een snelweg, de renovatie van een sluis of de bouw van een windpark. Om hiervoor de beste partij te selecteren, schrijft de overheid een aanbesteding uit. Dit is een competitie waarin geïnteresseerde marktpartijen strijden voor de winst. Deze partijen stellen een plan van aanpak op waarin ze beschrijven hoe ze de klus willen gaan klaren en tegen welke prijs. De partij die het plan schrijft met de beste prijs-kwaliteit verhouding wint de aanbesteding. En precies daarvoor hebben we jou nodig!

Wat doen wij?

Samen met partners in de private sector maken wij een succes van aanbestedingen en, na winst: de daaruit volgende projecten. We werken hierin samen met bijvoorbeeld Eneco, BAM, Heijmans, Besix, Boskalis en VolkerWessels. Voorbeelden van projecten waar wij aan werken zijn Windpark Maasvlakte II, Rijksweg A13/A16, Rijksweg A15 en diverse dijkversterkingen zoals de versterking van de Afsluitdijk. Wij richten ons op grote, complexe en vernieuwende aanbestedingen, omdat daar onze toegevoegde waarde het beste tot zijn recht komt.

Ons doel bij aanbestedingen is om deze te winnen samen met onze partner, door een aanbieding te doen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. We realiseren maatschappelijke impact omdat we de kwaliteit van de grootste projecten van Nederland verhogen, doordat ze duurzamer worden, minder overlast veroorzaken voor de omgeving en we ze in goede samenwerking met de opdrachtgever realiseren. Onze rol kan wisselen per aanbesteding: we stellen biedingsstrategieën op, voeren dialogen met de aanbesteder om tot de kern van de vraag te komen en schrijven en reviewen de plannen van aanpak. De technische oplossing komt van de experts, maar het is aan ons om ze hierop uit te dagen en deze technische kennis om te zetten naar een concreet plan dat voldoet aan de eisen en wensen van de aanbesteder. Daarnaast spelen we steeds vaker een rol ná het winnen van de aanbesteding. Dan zorgen we dat het project daadwerkelijk wordt opgeleverd conform de beloftes die we doen in het plan. Dit doen we vanuit verschillende rollen, zoals contractmanager, omgevingsmanager of procesmanager.

Wie zoeken wij?

Wij willen verder groeien. Daarom zoeken we een nieuwe collega. Geloof jij in jezelf, laat je je niets wijs maken, wil je meebouwen aan een betere wereld en geloof je dat jij een bijdrage kan leveren aan mooie projecten met maatschappelijke impact? Dan is Rebel wellicht jouw ideale werkgever.

We zijn op zoek naar een consultant met de volgende eigenschappen:
  • Je hebt een afgeronde WO-studie. Bij voorkeur in een technische of economische richting, maar ook bij een andere studieachtergrond ben je van harte welkom als je matcht met onderstaand profiel;
  • Je hebt 0 – 5 jaar werkervaring;
  • Je houdt van schrijven, doet dit met gemak en wilt deze vaardigheid graag verder ontwikkelen;
  • Je houdt van analyseren en bent aantoonbaar in staat om complexe vraagstukken te fileren;
  • Je krijgt energie van samenwerken met verschillende (technische) disciplines;
  • Je bent eigenzinnig, zelfstandig, ondernemend en nieuwsgierig;
  • Je hebt de ambitie om Rebel nog succesvoller te maken en een bijdrage te leveren aan onze groei.

Wat bieden wij?

Een afwisselende baan in een creatieve, ondernemende omgeving met een hecht team van inspirerende collega’s. Een omgeving waarin je maximale ruimte, kansen en ondersteuning krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je doet meestal 2 á 3 verschillende projecten tegelijkertijd. Dat maakt dat je aan verschillende soorten tenders tegelijkertijd kan werken en op die manier maximaal kunt leren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ook een ander type project ernaast te doen, zoals projectmanagement bij de uitvoering van projecten waarvan we de aanbesteding gewonnen hebben.

Je opereert vanuit onze vestiging in Rotterdam (voor zover de COVID-maatregelen dat toelaten). Je krijgt veel verantwoordelijkheid, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om mee te investeren in – en mede vorm te geven aan – onze onderneming en initiatieven.

Over Rebel

We zijn Rebel in 2002 gestart omdat we de wereld beter wilden maken. Inmiddels werken we met ruim 200 Rebels vanuit onze kantoren in o.a. Rotterdam, Antwerpen, Washington D.C., Johannesburg en Manilla aan spraakmakende projecten in maatschappelijk relevante sectoren als vastgoed, infrastructuur, mobiliteit, cultuur, zorg en energie.

We geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker maar ook aandeelhouder zijn. Bedrijven die niet alleen adviseren over vernieuwende initiatieven, maar daar ook in investeren. Bijvoorbeeld via projecten waarin we mede-participant zijn, of met de oprichting van een nieuw bedrijf of fonds.

Contactinformatie en solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur jouw motivatiebrief en CV naar jantien.buysse@rebelgroup.com. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Jantien op 06-23485255.