Bedrijfsjurist/juridisch sparringpartner (NL)

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega: bedrijfsjurist/sparringpartner (0,7-1,0 fte).

Wij zijn Rebel in 2002 gestart omdat we maatschappelijke impact wilden maken. Inmiddels werken we met meer dan 200 Rebels vanuit onze kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf, Johannesburg, Nairobi en Washington DC aan spraakmakende projecten in maatschappelijk relevante sectoren als infrastructuur, transport, vastgoed, cultuur, klimaat, zorg, afval en energie. Voor aansprekende projecten kijk op onze PROJECT pagina. Dat is de – letterlijke en figuurlijke – rode draad binnen Rebel: we zijn actief in sectoren waar zowel de overheid als marktpartijen een bepalende rol vervullen en veel samenwerken.

Wij geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van samenwerkende kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker, maar ook aandeelhouder zijn. Bedrijven die niet alleen adviseren over vernieuwende initiatieven, maar daar ook in investeren. Bijvoorbeeld via projecten waarin we mede-participant zijn of met de oprichting van een nieuw bedrijf of fonds.

Stichting Rebel Support

Stichting Rebel Support (SRS) biedt algehele ondersteuning aan alle bedrijven van Rebel. SRS bestaat uit team secretariaat, team legal, team marketing, team financiële administratie en team ICT. Team legal bestaat uit 2 ervaren juristen en is op zoek naar versterking.

Rebel Legal Team

Wij richten ons op het, gevraagd en ongevraagd, adviseren van de Rebel-bedrijven vanuit een juridisch perspectief. Dat doen we door de juridische structuur en het aandeelhouderschap in de Rebel-bedrijven vorm te geven, door de Rebel-bedrijven te faciliteren bij contractering met opdrachtgevers en onderaannemers, door wetswijzigingen te signaleren en de nodige implementatie te realiseren en door op eigen initiatief praktische verbeteringen door te voeren waardoor consultants meer tijd overhouden voor het adviseren. Wij willen meer proactief te werk kunnen gaan en zoeken uitbreiding van ons team met een extra bedrijfsjurist (0,7-1,0 fte).

Wij zoeken

Wij zoeken een allround juridisch sparringpartner die Rebel begeleidt bij juridische vraagstukken die het pad van Rebel kruisen. Je bent een generalist die zichzelf graag verdiept in telkens wisselende projecten op verschillende rechtsgebieden. We zoeken iemand die vooruit denkt en identificeert wat voor Rebel relevante ontwikkelingen zijn en hoe we Rebel voor de juridische aspecten daarvan goed kunnen organiseren.

In overleg met het team identificeer je de projecten die jij oppakt. De Rebel-bedrijven leveren een initiatiefnemer, die de verbinding met ‘de business’  is en de eindverantwoordelijkheid heeft als opdrachtgever. Jij bent er voor de juridische inhoud en je bent gedeeltelijk verantwoordelijk voor het proces.

Je draagt jouw expertise over en maakt maatwerk voor Rebel via modellen, procesbeschrijvingen, visuals en trainingen zodat de Rebel-bedrijven zoveel mogelijk zelfstandig keuzes kunnen maken en implementeren.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een ervaren bedrijfsjurist voor ons Rebel Legal Team met de volgende eigenschappen:

  • afgestudeerd in de rechtsgeleerdheid (WO);
  • ruime werkervaring als advocaat, bedrijfsjurist of je hebt andere relevante werkervaring (overtuig ons!);
  • gedegen kennis van algemeen verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht;
  • affiniteit met financieel recht, fiscale vraagstukken en/of privacyvraagstukken is een pré;
  • sterk in prioriteren;
  • affiniteit en ervaring met juridisch projectmanagement;
  • analytisch sterk, ‘content driven’ met oog voor maatwerk in de organisatie van Rebel;
  • verantwoordelijkheid op jouw expertisegebied en je verwacht dat ook van anderen;
  • je deelt graag kennis en wil de service van Rebel Legal Team samen naar een hoger level brengen;
  • accuraat, zelfstandig en nieuwsgierig.

Wij bieden

Een leuke, afwisselende en uitdagende baan (28-40 uur per week) in een ondernemende omgeving met inspirerende collega’s. Een omgeving waarin je maximale ruimte en kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je opereert vanuit onze vestiging in Rotterdam. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, een goed salaris en op termijn de mogelijkheid om te investeren in onze onderneming. De startdatum wordt bepaald in overleg met de meest geschikte kandidaat.

Contactinformatie en solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur een motivatiebrief met daarbij je CV naar Legal@RebelGroup.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Zwijnenburg via het voornoemde e-mailadres.