Analist Finance & Transactions (Dutch)

Over ons

Rebel is een jong en snelgroeiend Rotterdams adviesbureau gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen we onze specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten.

Rebel is 15 jaar geleden door acht jonge ambitieuze adviseurs opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een adviespraktijk met ruim 200 medewerkers en kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Washington, Johannesburg en Manilla. Rebels investeren in hun eigen onderneming en ontwikkeling. Onafhankelijk, kritisch, constructief. We willen bovenal trouw aan onszelf kunnen zijn. We zijn experts in strategie en finance en intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Die ingrediënten vormen de basis van ons succes.

Rebel Finance & Transactions is voor de vestiging Rotterdam per direct op zoek naar een:

Analist Finance & Transactions

Rebel Finance & Transactions richt zich op de ontwikkeling en financiering van o.a. windmolenparken, geothermie en infrastructuur. Kortom, projecten met een grote financieringsbehoefte en de nodige technische uitdagingen. Met financieel-economische en strategische kennis helpen wij bedrijven en ontwikkelaars om deze projecten te realiseren. Tegen de laagste prijs en de beste kwaliteit.

Wij werken vanuit de intrinsieke motivatie om de wereld beter en duurzamer te maken, zonder idealistische illusies te hebben. Dit doen wij door businesscases te evalueren, kasstromen met behulp van financiële modellen inzichtelijk te maken en (technische) risico’s en kansen te benoemen. Hierover schrijven wij geen lijvige rapporten. In plaats daarvan genereren we deze inzichten om de financiële structuur van het project te optimaliseren, de financiering van eigen en vreemd vermogen te arrangeren, en de impact van managementbeslissingen en contractuele onderhandelingen cijfermatig te onderbouwen. Kritisch, eigenwijs en constructief, vanuit de overtuiging dat we zo het beste bereiken voor het project. Deze rol vervullen we bij voorkeur als partner van ontwikkelaars, investeerders en bouwbedrijven, waarbij Rebel ook in het project investeert.

Wij zoeken enthousiaste nieuwe Rebels die vol overgave met ons meelopen. Adviseurs die het verschil willen maken voor de klant om zo impact te hebben op de samenleving. We staan op dit moment open voor gesprekken met zowel starters als professionals die al de nodige ervaring hebben. Mensen met inzicht in en liefde voor cijfers en financiële modellen, of met een engineering achtergrond en affiniteit met financiële vraagstukken. En de wens om te adviseren op het werkgebied van Rebel Finance & Transactions.

Functie-eisen

Voldoe jij aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je.

  • uitstekende studieresultaten op zowel WO- als VWO-niveau;
  • interesse in financiële en economische vraagstukken;
  • uitstekende analytische en kwantitatieve vaardigheden en het vermogen om snel te leren;
  • eigenzinnig, ‘eager’ en nieuwsgierig;
  • teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken;
  • ambitie om bij te dragen aan het nog succesvoller maken van Rebel;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • 0 tot maximaal 4 jaar werkervaring.

Wij bieden

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met veel gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid, verantwoordelijkheid en een goed salaris. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je doet ook zelf voorstellen voor je opleidingsplan. Na een jaar krijg je het voorstel om mede-eigenaar van ons bedrijf te worden.

Je werkt vanuit ons kantoor in Rotterdam, maar je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten, thuis: eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Ben jij een Rebel?

Geïnteresseerd? Stuur dan voor 1 juni 2019 een motivatiebrief met bijgevoegd je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs én universiteit) naar ruud.smit@rebelgroup.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ruud Smit op +31 6 42 52 96 88.

Een indruk van onze recente projecten

Renovatie Afsluitdijk
Financieel adviseur tijdens de aanbestedingsfase, bij financial close en tijdens de realisatiefase. Rebel is aandeelhouder in het project en vervult de positie van financieel manager.

Trias Westland Geothermie
Financieel adviseur tot en met financial close en tijdens de realisatiefase. Dit is de eerste put die dieper dan 4 kilometer is geboord.

Rekapitalisatie Zimbabwaanse Spoor
Financieel adviseur van Transnet voor de herstructurering van het Zimbabwaanse spoornetwerk. Transnet heeft de concessie gewonnen om het spoornetwerk voor de komende 25 jaar te exploiteren.

Ontwikkeling A13/A16 Rotterdam
Financieel adviseur tijdens de aanbestedingsfase, bij financial close en tijdens de realisatiefase. Rebel is aandeelhouder in het project.

Ontwikkeling NOP Agrowind
Financieel adviseur tot en met financial close. Rebel vervult de positie van financieel manager voor het project.

Hydropower M&A
Financieel adviseur van Aquila Capital bij de aankoop van verschillende hydropower-bedrijven in Scandinavië.

Ontwikkeling Windpark Westermeerwind
Financieel adviseur tot en met financial close en tijdens de realisatiefase.