Analist / (junior) Consultant

Adviseur met inzicht in - en liefde voor - cijfers en financiële modellen

Over Rebel

Rebel is een jong en snelgroeiend Rotterdams adviesbureau gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen we onze specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten.

Rebel is 15 jaar geleden door 8 jonge ambitieuze adviseurs opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een adviespraktijk met ruim 200 medewerkers en kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Washington, Johannesburg en Jakarta. We investeren in onze eigen onderneming en ontwikkeling. We zijn experts in strategie en finance en intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Die ingrediënten vormen de basis van ons succes.

Team Finance & Transactions

Team Finance & Transactions richt zich op de ontwikkeling en financiering van o.a. windmolenparken, geothermie en infrastructuur. Stuk voor stuk projecten met grote financieringsbehoeftes en de nodige technische uitdagingen. Met financieel-economische en strategische kennis helpen wij bedrijven en ontwikkelaars deze projecten te realiseren.

Wij werken vanuit de intrinsieke motivatie om de wereld beter en duurzamer te maken, zonder idealistische illusies te hebben. Dit doen wij door business cases te evalueren, kasstromen met behulp van financiële modellen inzichtelijk te maken en (technische) risico’s en kansen te benoemen. We schrijven hierover geen lijvige rapporten: we generen deze inzichten om de financiële structuur van het project te optimaliseren, de financiering van eigen en vreemd vermogen te arrangeren, en de impact van managementbeslissingen en contractuele onderhandelingen cijfermatig te onderbouwen. Kritisch, eigenwijs en constructief, vanuit de overtuiging dat we zo het beste bereiken voor het project. Deze rol vervullen bij voorkeur als partner van ontwikkelaars, investeerders en bouwbedrijven waarbij Rebel ook in het project investeert.

Wij zoeken

Rebel-team finance & transactions is per direct op zoek naar een: Analist.

Wij zoeken een enthousiaste nieuwe Rebel die vol overgave met ons meedoet. Een adviseur die het verschil wil maken voor de klant om zo impact te maken op de samenleving. We staan open voor gesprekken met zowel starters als professionals met de nodige ervaring. Mensen met inzicht in- en liefde voor – cijfers en financiële modellen, of met een engineering achtergrond en affiniteit met financiële vraagstukken.

Functie-eisen

Voldoe jij aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met je.

  • Uitstekende studieresultaten op zowel WO- als VWO-niveau;
  • Interesse in financiële en economische vraagstukken;
  • Uitstekende analytische en kwantitatieve vaardigheden en het vermogen om snel te leren;
  • Eigenzinnig, ‘eager’ en nieuwsgierig;
  • Teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken;
  • Sociaal, proactief en overweg kunnen met verschillende typen klanten;
  • Ambitie om bij te dragen aan het nog succesvoller maken van Rebel;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • 0 tot 4 jaar werkervaring – maar meer mag ook. 

Wij bieden

Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team van circa 12 personen bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met gedreven collega’s. Je krijgt vrijheid, verantwoordelijkheid, en een goed salaris. Je zet stappen die passen bij je groei. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling, maar je doet ook zelf voorstellen voor je opleidingsplan. Na een jaar krijg je het voorstel om mede-eigenaar van ons bedrijf te worden. Je zult al snel je eigen agenda vormgeven. Bij klanten, thuis, of op ons kantoor in Rotterdam – eigen verantwoordelijkheid nemen op basis van een gezonde dosis ambitie.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een (korte) motivatiebrief met daarbij je CV en cijferlijst (voortgezet onderwijs én universiteit) naar auke.zijlstra@rebelgroup.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Auke Zijlstra op 06 23 31 29 02.